Bevers

Elke zaterdagochtend schalt het door het bos: “Het liefst lekker hard anders hoor je het niet!”, dat zijn de bevers. Als je weet waar je op moet letten kun je ze spotten in hun natuurlijk habitat, het Wageningse bos.

De Bevers zijn de jongste speltak van scouting, ze zijn vijf tot en met zeven jaar oud. De opkomsten duren van tien tot twaalf op zaterdagochtend, hiertussen zijn de kinderen altijd druk in de weer met spellen, creabea, koken op echt vuur, basale outdoortechnieken, natuurbeleving, drama en nog veel meer. De bevergroep van Scouting Die Wiltgraeff Wageningen is een groep van twintig kinderen en zes leiding, die samen de natuur ontdekken, op elkaar leren letten en vooral heel veel plezier hebben!

Ook hebben we twee keer per jaar een kamp. In de zomer is het bever zomerkamp, dit duurt een weekend en het is vaak in een ander scoutinggebouw. Heel spannend! In de herfst is het groepskamp, hier zijn alle groepen van Scouting Wageningen bij. Dit zorgt altijd voor een grote gezellige warboel, waarbij de bevers vaak nogal worden verwend door de oudere kinderen. We maken er samen altijd weer een groot feest van!

Oerwoudwelpen

We zijn weer in de Jungle op zoek naar avontuur, doen super gave dingen iets anders ieder uur. Dit is het begin van het Oerwoudwelpen liedje. Oerwoudwelpen zijn jongens en meisjes van 7 tot en met 10 jaar. De Oerwoudwelpen draaien elke zaterdag-ochtend van 10:00 tot 12:00 uur. We doen elke week leuke dingen in verschillene activiteitengebieden zoals: Sport en Spel, Creativiteit, Vuur stoken en Hiken. Zo hebbben we een leuk en afwisselend programma dat aansluit op de leeftijdsgroep. Elke opkomst begint met het openen. Daarna beginnen we met een kort spel om even lekker wat energie kwijt te raken voor het grote spel. Een paar grote spellen die we vaak spelen zijn: Levend stratego, Scheepvaartshandelspel, Touwtje branden, Levend kwartet, Koken. We zijn zo vaak mogelijk buiten en op regenachtige dagen gaan we natuurlijk lekker naar binnen. Bij de Oerwoudwelpen doen we dus veel leuke en verschillende dingen. We zijn een gezellige en hechte groep van ongeveer 25 kinderen en 6 enthousiaste leiding! De hoogtepunten van het jaar zijn het weekend kamp op het clubhuis en natuurlijk het zomerkamp, wat elk jaar op een andere locatie gehouden wordt. Met een supercool thema! Zo hebben we bijvoorbeeld in 2014 het Piratenkamp in Apeldoorn gehad. En in 2015 hadden we het Sjonnie Nederlands kamp in Doetinchem.

Jungle welpen

We zijn weer in de Jungle op zoek naar avontuur, doen super gave dingen iets anders ieder uur. Dit is het begin van het Junglewelpen liedje. Junglewelpen zijn jongens en meisjes van 7 tot en met 10 jaar. De Junglewelpen draaien elke zaterdag-middag van 14:00 tot 16:00 uur. We doen elke week leuke dingen in verschillene activiteitengebieden zoals: Sport en Spel, Creativiteit, Vuur stoken en Hiken. Zo hebbben we een leuk en afwisselend programma dat aansluit op de leeftijdsgroep. Elke opkomst begint met het openen. Daarna beginnen we met een kort spel om even lekker wat energie kwijt te raken voor het grote spel. Een paar grote spellen die we vaak spelen zijn: Levend stratego, Scheepvaartshandelspel, Touwtje branden, Levend kwartet, Koken. We zijn zo vaak mogelijk buiten en op regenachtige dagen gaan we natuurlijk lekker naar binnen. Bij de Oerwoudwelpen doen we dus veel leuke en verschillende dingen. We zijn een gezellige en hechte groep van ongeveer 25 kinderen en 5 enthousiaste leiding! De hoogtepunten van het jaar zijn het weekend kamp op het clubhuis en natuurlijk het zomerkamp, wat elk jaar op een andere locatie gehouden wordt. Met een supercool thema! Zo hebben we bijvoorbeeld in 2014 het Topsecret kamp in Doetinchem gehad.

Scouts

Scouts zijn leden van Scouting tussen de 11 en 15 jaar. Naar buiten! Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen. Koken op je eigen vuurtje. Sta op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. Bij de Scouts wordt actie van je verwacht. En wat kan jij van Scouting verwachten? Bij Scouting Die Wiltgraeff zijn er twee scoutsgroepen. De Belmonte scouts en de Heeroma scouts. Zijn doen ongeveer dezelfde activiteiten. Het enige verschil is dat de Belmonte groep 's ochtends opkomst heeft en de Heeroma scouts 's middags. 

Gebruik je talenten

Een Scout ontwikkelt z'n eigen talenten. Er is ruimte voor iedere Scout. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Pannenkoeken bakken, zeilen, internetten, bruggen bouwen van touw en hout, zingen, kamperen onder een zeiltje, schminken, boogschieten, theater, vliegers maken... je kunt het zo gek niet bedenken. Een voorbeeld: ieder jaar met Pasen kun je naar een landelijk Scoutingkamp. Alleen of met een groepje. Je kunt dan kiezen uit 77 (!) verschillende activiteiten. Te veel om hier te noemen dus.

Op kamp

Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Het ultieme avontuur. Met je eigen bak of ploeg in een tent. Je eigen keuken bouwen. Je eigen potje koken. Op pad zonder leiding met kaart en kompas. Niet weten waar je 's avonds slapen zal. En je wordt natuurlijk dikke vrienden met je medescouts.

Wat kan je van leiding verwachten?

De leiders zijn eigenlijk de reisleiders van jouw ontdekkingsreis. Ze laten je zien hoe het moet. Ze wijzen je de weg. Ze maken jouw avontuur mogelijk. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Ze zorgen ervoor dat de Scouts een eigen clubhuis hebben. Dat er hout is om vuur te stoken. Dat er tenten zijn. Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen. Dat het veilig is wat jullie doen. O ja, en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks doen. Niks van aantrekken hoor. Doe gewoon even gezellig mee.

Een ontdekkingsreis

Je hebt het nu wel door: plezier staat bij Scouting voorop. Maar Scouting is meer. Bij Scouting ontdek je de wereld om je heen. En daar leer je van. Je verlegt steeds je grenzen op een avontuurlijke manier. Je leert je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Als je straks 15 bent en naar de Rowans gaat, kan jij zelfstandig beslissingen nemen. Leiding wordt steeds meer begeleiding. Jij maakt je eigen avontuur. Je weet hoe je uitdagingen moet aanpakken. En daar heb je voor de rest van je leven voordeel van

Rowans

Algemene informatie

Rowans hebben het zelf voor 't zeggen. Ze maken samen plannen. Bepalen hun eigen avontuur. Daarom is geen dag hetzelfde. Van grote projecten pionieren tot yoghurt paintball , van weerwolven tot spijkerslaan , van kampvuur in Kroatië tot afzien op de Ourthe... Never a dull moment. Geen dag hetzelfde Onmogelijk?  Abseilen, kanovaren, primitief kamperen, dagje strand en lekker stappen in dezelfde vakantie. Je eigen mok uit berkenhout hakken..Niks is onmogelijk. Bij rowans blijft het niet bij plannen maken. Plannen zijn er om uitgevoerd te worden. Organisatietalent

Organisatietalent

Plannen maken is één. Samen plannen uitvoeren is twee. Het vraagt organisatietalent. Je moet er voor praten en luisteren, en besluiten nemen. Maar organiseren valt te leren. Want rowan ben je gelukkig niet in je eentje. Een opkomst maak je met z’n tweeën en met hulp van de begeleiding. Ook heeft de Rowangroep en voorzitter, secretaris en penningmeester. Aan de hand van vergaderingen leid je eigenlijk je eigen groep.

Begeleiding

Rowans zijn oud en wijs genoeg. Leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding kan nog wel handig zijn. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven.

Samen

Zoals gezegd, rowan ben je niet in je eentje. Je zou wel eens dikke maten kunnen worden. Samen uit, samen thuis. Samen plannen maken, samen de handen uit de mouwen steken. Samen feesten, samen opruimen. En samen super toffe dingen beleven!

Zomerkamp

Ook het zomerkamp organiseer je zelf. De Rowans gaan vaak naar het buitenland . Geen kleinigheid. Wel avontuur. Op pad met je rugzak. Wildkamperen waar dat kan. Zwerven in Zweden. Zeilen in Zeeland , hiken door de heuvels van Denemarken en cultuur snuiven in Berlijn . Allemaal al gedaan door Rowans met veel plezier!

Verjaardagen

Ballonetjes

28 Jun

Joep (Joeps Troep)

30 Jun

Laurens (Joeps Troep)

1 Jul

Hidde (Heeroma Scouts)

5 Jul

Casper (Stam)

9 Jul

Iris (Bevers)

9 Jul

Joep (Joeps Troep)

12 Jul

Aicha (Bevers)

14 Jul

Sjoerd (Belmonte Scouts)

15 Jul

Sven (Bevers)

15 Jul

Vera (Stam)